Løbsreglement

DANSK TRÆKHUNDE KLUB

DTK tager udgangspunkt i IFSS reglement, og forventer at løbsdeltagere kender og følger de gældende regler for vaksinekrav, krav til løbsudstyr m.m. Dog skal det bemærkes, at DTK, til klubløb, har et krav om, at hundenes minimumsalder er 12 måneder.


Flg. vaccinationsprogram gælder (februar 2014) :


For Hvalpe og unghunde, der medbringes til klubarrangementer , selvom de ikke deltager aktivt :


Der skal være givet 2 gange vaccination med 1 måneds mellemrum (sidste vaccination skal være efter fyldt 3 mdr.) for hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, parainfluenza samt leptospirose


Revaccination skal foretages senest 1 år efter den sidste hvalpevaccination.


Voksne hunde, der HAR fået ovennævnte basisvaccinationer, kan så med de fleste vacciner godkendt i DK nu nøjes med vaccination for hundesyge, parvovirus, samt smitsom leverbetændelse hver 3. år,  MEN SKAL fortsat vaccineres ÅRLIGT for Kennelhoste og Leptospirose.


Hunde, der er er importeret eller kommer for deltagelse fra andet land , skal selvfølgelig også have opfyldt kravene for import til DK d.v.s. gyldig rabiesvaccination.


Vedr. ID-mærkning : Alle hunde over 8 uger gamle skal, som loven også kræver det, være mikrochippet og registreret i Dansk Hunderegister.


Dyreværnslovens generalle regler skal naturligvis overholdes.


Der er nye IFSS regler omkring hundes minimums alder, I alle klasser skal hunde være 18 måneder for at deltage.